Novi broj časopisa Koraci

12:17:00 0 comments



Pred vjernim čitateljima iz tiska je izišao novi broj (1-3 / 2012.) časopisa za književnost, umjetnost i kulturu - Koraci, čiji nakladnik je Narodna biblioteka "Vuk Karadžić" iz Kragujevca.

Ovaj izuzetan književni časopis izlazi već više od četrdeset godina, a prvi ovodgodišnji trobroj, u svom prepoznatljivom formatu, izišao je pod uređivačkom palicom novog uredništva, koje uz Ivanu Maksić, čine i Marija Rakić, Jelena Arsenijević, Radomir Mitrić i Nemanja Ivković.

U novom broju, u svojim redovitim rubrikama, Koraci donose pregršt zanimljivog štiva.

Tako u rubrici "Među javom i med snom", čitamo - Aleksandar Gatalica: Ništa nije saznala jedna ulica, Ana Ristović: Renesansa, Miroljub Todorović: Iz Dnevnika, 1984., Srđan V. Tešin: Buđenje Beloninog verenika, Radivoj Šajtinac: Zlo cveća, Gordana Zalad: Kaznena piramida, Zoran M. Mandić: Bogatstva žive u antislikama, Momčilo Bakrač: Tačka pred praznim stolicama, Lejla Samaraj: Samara, i Miloš Simić: Vinski trag.



U rubrici EX-ATLANTIDA, pišu - Maja Klarić: Zapisi o melankoliji, Vinko Kalinić: Južnim Slavenima, i Jasmina Hanjalić: Mala poruka.

U rubrici "Meridijani i paralele", Koraci donose niz stranih autora: Samuel Beckett, Danijel Kelman, Nikanor Para, Olga Tokarčuk, Jelizaveta Aleksandrova, Sergej Lišajev, Pjer Mejlak i David Toma.

U "Okularu" Darko Kozlovački piše o Treš-artu kao iščitavanju suvremenog svijeta kroz umjetnost, a Bojan Savić Ostojić o Potrebi za prevodilačkom rehabilitacijom, dok se u rubrici “Terazije” donose osvrti na prošlogodišnju književnu produkciju u Srbiji. 



U duhu vremena, kako smo mogli čuti u prilogu na Radio Televiziji Kragujevac, uredništvo časopisa Koraci priprema i  novi web sajt, kako bi bili dostupni novim suradnicima i čitateljima.

Kao pjesniku iz Hrvatske, posebna mi je čast što je u ovom broju časopisa Koraci, jedanaest stranica priplao i mojim pjesmama, i to onim meni posebno dragim: Naša ljubav nije mrtva, Nikada nisam bio u Zrenjaninu te Moj Bog.

Ukoliko ste u prilici, dakle, potražite novi broj ovog vrijednog časopisa, a novom uredništvu želim još puno novih i dobrih brojeva.

Vinko Kalinić

Vinko Kalinić

Urednik

„A što bih jedino potomcima htio namrijeti u baštinu - bila bi: VEDRINA. Kristalna kocka vedrine . . .“ Tin Ujević

0 comments:

Objavi komentar